Kapat
Üye Girişi
Kapat
Sepetim
Mutfak Düzeni İçin Pratik Bilgiler
11.12.2024

Mutfak Düzeni İçin Pratik Bilgiler

Evimizde en çok zaman geçirdiğimiz alan hiç şüphesiz mutfaklarımız. Adeta evimizin kalbi olarak da nitelendirebiliriz mutfaklarımızı. Mutfaklar sadece yemek pişirmek veya yemek için değil, aynı zamanda aile bireyleriyle bir araya gelip kahve/çay eşliğinde sohbetler ettiğimiz, kimi zaman oturma odalarından bile fazla vakit geçirdiğimiz alanlardır. Bu sebeple mutfak düzeni, işlevsellik ve verimlilik kadar estetik açıdan da büyük önem taşır. Kalabalık ve dağınık olan bir ortamda uzun süre vakit geçirmek istemeyiz. Hem dolap içleri hem de genel mutfak düzeni iyi olan bir mutfak ortamı, geçirdiğimiz vaktin süresini ve kalitesini artıracaktır.

Bu yazımızda, mutfak düzeninin nasıl olması gerektiğine dair pratik bilgiler ve ipuçları bulabilirsiniz.

Mutfak Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Mutfak düzeni, mutfağınızın dolapları, masa/oturma grubu, buzdolabı ve tezgah üstü gibi tüm önemli alanları kapsar. Tüm bu alanların birbiriyle uyumlu ve düzenli olması gerekir.

Mutfak düzeninizi planlarken, mutfakta en çok hangi aktiviteleri yaptığınız belirlemeli ve ona göre bir düzen oluşturmalısınız. Ayrıca rahat bir çalışma ortamı için mutfak üçgeni olarak adlandırılan ocak, lavabo ve buzdolabı arasındaki mesafeyi size en işlevsel olacak şekilde belirlemelisiniz.

Tezgah üstünde kullandığınız malzemelerle mutfak dekorunda kullandığınız ürünlerin birbirleri ile uyumu da mutfağınızı göz yormayan ve düzenli bir şekle sokmanızı sağlayacaktır.

Mutfak Dolabı Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Mutfağın genel düzeni kadar önemli bir diğer konuda mutfak dolaplarınızın içinin düzenli ve kullanışlı olmasıdır. Günümüzde, mutfak düzenini kolaylaştıracak çok çeşitli saklama kapları ve dolap için düzenleyiciler bulunmaktadır. Bu gibi ürünlerden faydalanarak mutfağımızda sağlayacağımız düzeni kolaylıkla sürdürebilirsiniz. İşte dolap ve raf düzeni için bazı ipuçları:

Kategorize Edin: Benzer eşyaları bir arada tutarak dolap ve raf düzeni oluşturun Baharatları, tabakları ve diğer mutfak eşyalarını kategorilere ayırarak yerleştirin. Dolap yapınıza göre derin dolaplar için ayraçlar veya yüksek dolaplar için katlı düzenleyiciler kullanıp kategorize ettiğiniz eşyalarınızı daha düzenli yerleştirme imkanı bulabilirsiniz.

 

 

KARGO BEDAVA 400 TL ve üzeri
GÜVENLİ ALIŞVERİŞ 256 Bit SSL & 3D secure
KIRIK PARÇA GARANTİSİ Kırılan parçalarını tek tek temin edebilirsiniz
TAKSİTLİ ALIŞVERİŞ Peşin Fiyatına 4 Taksit